Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
034 381 418

Агенција за енергетику Града Новог Сада

Агенција за енергетику Града Новог Сада основана је Одлуком Скупштине Града Новог Сада 21. октобра 2005. године ради обављања развојних, стручних и регулаторних послова у области енергетике у Граду Новом Саду. Агенција обавља послове у области енергетике који су у надлежности Града Новог Сада, као и послове које у области енергетике Република Србија повери Граду.

Агенција се бави реализацијом пројеката из области унапређења енергетске ефикасности, употребе обновљивих извора енергије и заштите животне средине.

Агенција пружа консултантске и саветодавне услуге органима Града, грађанима и другим правним и физичким лицима као и инвеститорима, у погледу одговарајуће заштите имовинских и других права по основу инвестиционих улагања у претходном периоду.

Агенција за енергетику Града Новог Сада и Висока техничка школа струковних студија у Крагујевцу су потписали уговор о пословно-техничкој сарадњи која обухвата:

  • Сарадња у области образовања, научноистраживачког и стручног рада;
  • Активно учешће студената, током основних, специјалистичких и мастер струковних студија, на актуелним пројектима ради стицања практичних знања и упознавања са новим технологијама и системима у области енергетике;
  • Заједнички наступ у пружању услуга трећим лицима;
  • Учешће на научно-стручним скуповима у земљи и иностранству;
  • Заједничко учешће на националним и међународним пројектима у области енергетике и технолошког развоја;
  • Стварање повољнијих услова унапређења и примене научних сазнања, интензивирање међусобних односа, покретања, разматрања и решавања питања од заједничког интереса.