Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
034 381 418

RAPP MARRINE Застава

Предузеће RAPP MARRINE Застава је власништво норвешке компаније RAPP Marine Group, која је у Крагујевцу присутна од 2006. године, када је купила предузеће "Застава машине" из састава некадашњег холдинга "Застава".

Према писању норвешке амбасаде, приватизација предузећа RAPP MARRINE Застава једна је од најуспешнијих у Србији. Како се наводи у саопштењу, та приватизација је доказ тога да државна компанија може бити претворена у успешног извозника. Ова компанија извози целокупну производњу делова за бродове, нафтне платформе и машине и запошљава 125 радника.

Данас, RAPP MARRINE Застава се показала као једна од ретких компанија која је освојила тржишта Норвешке, САД-а, Немачке, Азербејџана и Белгије, где извози 90% своје укупне производње. План је да ова фабрика постане производни центар за целу групу, која би производила готове производе а не само компоненте које би одмах пласирала на инострано тржиште.

Тежња Високе техничке школе струковних студија у Крагујевцу да својим студентима на прави начин и у квалитетним условима обезбеди могућност да стичу неопходна знања и искуство у успешном пословном амбијенту, као што је RAPP MARRINE Застава, довела је до сарадње са још једном успешном компанијом из окружења.

RAPP MARRINE Застава и наша Школа препознале су обострану корист у међусобној сарадњи, коју су употпуниле потписивањем Уговора који омогућава нашим студентима да обаваљају стручну праксу у једном од најуспешнијих предузећа у земљи.